4 Ιαν 2012

Έκκληση για συγκέντρωση παιδικών ειδών

Πριν από λίγες μέρες ανέβασα ένα ποστ για μια ευγενική πράξη που έδωσε λίγη χαρά σε ένα μικρό παιδί. Ανέφερα στο άρθρο ότι όλα ξεκίνησαν από τους δασκάλους ενός σχολείου στην πλέον υποβαθμισμένη περιοχή της Αθήνας, τον Άγιο Παντελεήμονα. 

Οι ίδιοι δάσκαλοι είχαν άλλη μιαν ευγενική ιδέα.
Παρατήρησαν ότι αρκετά παιδιά στο σχολείο, κυρίως παιδιά μεταναστών, δεν φοράνε μπουφάν. Άλλα παιδιά φοράνε τα ίδια ρούχα για πολλές πολλές μέρες. Άλλα παιδιά πάνε σχολείο χωρίς κολατσιό. Για όλα αυτά τα παιδιά, τα βιβλία και τα παιχνίδια είναι είδη πολυτέλειας.
Σκέφτηκαν λοιπόν οι δάσκαλοι του Αγ. Παντελεήμονα, όντας αφανείς ήρωες της καθημερινότητας, να συγκεντρώσουν παιδικά ρούχα (μπουφάν, μπλούζες, παντελόνια, φόρμες κτλ), σχολικά είδη (τσάντες, κασετίνες, μολύβια, τετράδια κτλ), παιχνίδια, αλλά και βιβλία για τη σχολική βιβλιοθήκη. Το ζητούμενο υλικό θα πρέπει να αντιστοιχεί στην ηλικία των παιδιών που κυμαίνεται από έξι έως δώδεκα ετών.  

Τώρα είναι στο χέρι μας να συνδράμουμε στην προσπάθεια που καταβάλλουν.
Αν λοιπόν περισσεύει ή δεν σας χρειάζεται κάτι από τα παραπάνω, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να οργανώσουμε το πως και το που της παράδοσης.
Προτιμητέος τρόπος επικοινωνίας είναι είτε η αποστολή μηνύματος στο ypokeimena (at) gmail (dot) com, είτε dm στο twitter (@plitharas).

Αποφεύγω να αναρτήσω το mail των άμεσων διοργανωτών αυτής της καλής πράξης για να μην "σπαμάρουμε" το ηλεκτρονικό τους γραμματοκιβώτιο.
Ευχές για καλή χρονιά, με υγεία, δύναμη σωματική και ψυχική, αποφασιστικότητα, διάθεση για αλλαγή και έμπρακτη συμπαράσταση αλλήλων.  

ΥΓ. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει κάτι να δώσετε, μπορείτε ίσως να προωθήσετε την έκκληση σε φίλους και γνωστούς.

* Η φωτό είναι κλεμμένη από εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: