19 Οκτ 2013

Ιδιωτικός παιδικός σταθμός για το παιδί Τσίπρα. Χμμμ!

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην Καθημερινή, ο πρόεδρος του Σύριζα, Αλέξης Τσίπρας, επέλεξε γνωστό ιδιωτικό παιδικό σταθμό για το παιδί του. Εννοείται πως στα social media δίνουν και παίρνουν οι σχολιασμοί για την είδηση. Πριν τοποθετηθώ για το ζήτημα ας δούμε τα δεδομένα.

Ο κ. Τσίπρας είχε την επιλογή να στείλει το παιδί του είτε στο βρεφονηπιακό σταθμό της βουλής των Ελλήνων, είτε σε κάποιο δημόσιο παιδικό σταθμό, είτε σε ιδιωτικό σταθμό της αρεσκείας του.
Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του βρεφονηπιακού σταθμού της βουλής (ΦΕΚ 1007Β/10.08.2000), προτεραιότητα στην πλήρωση θέσεων του σταθμού έχουν πρώτα οι εργαζόμενοι της βουλής και μετά οι βουλευτές. Επιπλέον, οι θέσεις δεν είναι άπειρες αλλά κάθε χρόνο ορισμένες. Δεν είμαι σε θέση να ξέρω πόσες είναι, αλλά μια ερώτηση στη βουλή θα έλυνε απορίες.
Επίσης, κάθε χρόνο στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς γίνεται χαμός για μια θέση (ξέρω από πρώτο χέρι την κατάσταση). Για την εισαγωγή των παιδιών υπάρχουν κοινωνικά και κυρίως εισοδηματικά κριτήρια. Δείτε πχ. εδώ.
Αναφορικά τέλος με τους ιδιωτικούς σταθμούς δεν υπάρχει κανένας περιορισμός παρά μόνο η οικονομική δυνατότητα των γονιών.
Θεωρώ πως μόνο αν δεν υπήρχαν κενές θέσεις σε κάποιο δημόσιο σταθμό (δημοτικό ή της βουλής των ελλήνων) δικαιολογείται η επιλογή του προέδρου του Σύριζα. Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι, αλλά να φαίνεται κιόλας κι αυτό είναι κάτι που οφείλει να γνωρίζει ο κ.Τσίπρας.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, στην Ελλάδα της υπερβολής αλλά και της κλειδαρότρυπας, οι πολιτικοί που σήμερα βρίσκονται σε εξαιρετικά καυτές θέσεις δεν έχουν την πολυτέλεια της 'ιδιωτικότητας'. Κοινώς, κάθε τι που κάνουν είτε για τους άλλους, είτε για την οικογένειά τους, έχει άμεση αντανάκλαση στη δημόσια σφαίρα. Έτσι, περιστατικά που αφορούν το γιο του κ. Σαμαρά ή την κόρη της κ. Παπαρήγα ή το σημερινό με το γιο του κ.Τσίπρα είναι δεδομένο πως θα βρεθούν κάποια στιγμή στην επικαιρότητα.

ΥΓ. Ο δημοσιογράφος γράφει μεταξύ άλλων "Για να μη θεωρηθεί ότι υπάρχει ψήγμα λαϊκισμού στην εν λόγω αναφορά, οφείλω να διευκρινίσω ότι αν διέμενα στο κέντρο και είχα την ανάλογη οικονομική δυνατότητα, θα είχα κι εγώ προτιμήσει το εν λόγω σχολείο". Μπορεί να μην είναι λαϊκισμός η αναφορά στο σχολείο του γιου του προέδρου ενός-κόμματος-που-υποτίθεται-ότι-κόπτεται-για-τη-δημόσια-παιδεία, όμως δεν θα πω το ίδιο για τον ισχυρισμό του δημοσιογράφου ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για προτίμηση τέτοιων σχολείων. Βλέπετε, όλοι έχουμε δει τη λίστα με τους μισθούς που έπαιζαν πριν λίγο καιρό στην ΕΡΤ. Άσε που ξέρω πολλούς ανθρώπους οι οποίοι στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολές σαν αυτή που υπονοεί αλλά δεν κατονομάζει ο δημοσιογράφος, βγάζοντας πολύ λίγα χρήματα και κάνοντας αιματηρές οικονομίες.

* Πηγή της φωτό εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: