7 Ιουν 2013

Ένα ευχαριστώ για μια πράξη αλληλεγγύης

Το καλοκαίρι του 2011, ένας φίλος έχασε το αριστερό του πόδι σε ατύχημα με μηχανάκι κάπου στην Μιχαλακοπούλου. Έφταιγε. Είχε πιει πολύ παραπάνω απ' τα όρια, παραβίασε ερυθρό σηματοδότη. Απ'τη μια στιγμή στην άλλη όλα αλλάζουν.
Άνεργος ο φίλος, συντηρούνταν με τη σύνταξη της μητέρας του. Η αναπηρία έκανε τα πράγματα χειρότερα. Το τεχνητό μέλος που του χορήγησε το ΙΚΑ δεν του επέτρεπε να περπατά ικανοποιητικά, μα δεν είχε χρήματα για κάτι καλύτερο.

Το Νοέμβριο του 2011, μια ομάδα ανθρώπων πήραμε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε λαχειοφόρο για τη συγκέντρωση περίπου 5.000€, ποσό που θα δίναμε κατόπιν στον φίλο για αγορά ενός ικανοποιητικού προσθετικού.
Η λαχειοφόρος έγινε. Πολλοί συγγενείς, φίλοι, γνωστοί, ακόμα και άγνωστοι συνεισέφεραν τον οβολό τους, κάποιοι πραγματικά από το υστέρημά τους. Καταφέραμε να δώσουμε σχεδόν όλους τους λαχνούς, μαζέψαμε σχεδόν όλο το ποσό.

Χάρη στην Έμιλυ, μια καλή συνάδελφο, τον Ιανουάριο του 2012 o φίλος ήρθε σε επαφή με ιδιοκτήτη εταιρίας ορθοπεδικών ειδών, ο οποίος όχι μόνο προσφέρθηκε να του τοποθετήσει τεχνητό μέλος υπερδιπλάσιας τιμής απ' ότι το ποσό που είχαμε μαζέψει (και άρα πολύ καλύτερης ποιότητας), αλλά επιπρόσθετα προθυμοποιήθηκε να του παρέχει δωρεάν συντήρηση κι επισκευή του τεχνητού μελούς. Όπερ και εγένετο.    


Ήπια καφέ χθες με τον Βασίλη, τον καρδιακό φίλο που είχε την ιδέα για τη διοργάνωση της λαχειοφόρου, και θυμήθηκα ξανά τα όσα συνέβησαν. Κυρίως θυμήθηκα ότι ουδέποτε ευχαρίστησα δημόσια τον καλό άνθρωπο που με την προσφορά του έδωσε τη δυνατότητα σε έναν άλλο άνθρωπο να αμβλύνει σημαντικά τις επιπτώσεις της αναπηρίας του.
Παρότι δεν ζήτησα τη γνώμη του για να μνημονεύσω δημόσια το όνομά του θα το κάνω, γιατί θεωρώ πως την εποχή που ζούμε είναι καλό να αναδεικνύουμε πράξεις ανιδιοτελούς αλληλεγγύης.
Χριστόφορος Κυφίδης λέγεται, Ορθοπεδικός Κόσμος η εταιρία του, Λεωφ.Συγγρού 29, Αθήνα η διεύθυνση.
Και πάλι ευχαριστώ :)

Δεν υπάρχουν σχόλια: