19 Δεκ 2010

6+3 μαθήματα από την απεργία των δημοσιογράφων

1. Το είδαμε και αυτό. Ένας εργοδότης να εγκαλεί τους συνδικαλιστές για παιχνίδια εις βάρος των εργαζομένων, και να έχει απολύτως δίκιο.

2. Μια απεργία που τελικά ευνοεί περισσότερο τους πιο σκληροπυρηνικούς εκδότες, καθώς και όσους έχουν άλλες "μεγάλες", "καθημερινές" ασχολίες, δεν λέγεται ακριβώς απεργία, αλλά "εκδούλευση".
 
3. Ότι οι δημοσιογράφοι έχουν πρόβλημα με το χρόνο είναι γνωστό. Ότι πλέον ζουν και εργάζονται δυο μέρες πιο μπροστά από τους υπόλοιπους Έλληνες, είναι θέμα που κινεί το ενδιαφέρον της ΝΑΣΑ. Μετά το "αρσενικό" βακτήριο της λίμνης Μόνο, τα ερμαφρόδιτα μαλάκια της λίμνης ΔΣ-ΕΣΗΕΑ.

4. Αν κρίνουμε από την "επιτυχία" της απεργίας τους, ευτυχώς που δεν καλύπτουν τις απεργίες των άλλων εργαζομένων.

5. Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Πάνος Σόμπολος, συμπεριφέρεται ως αναρχικός-αντιεξουσιαστής. Δεν το λέω εγώ, ο ίδιος το είπε: "Δεν είδα, δεν γνωρίζω, δεν άκουσα"

6. Τελικά ούτε αλήτες, ούτε ρουφιάνοι, απλά δημοσιογράφοι...

ΥΓ. Μαζί στη βλακεία του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ και μερικοί αντιεξουσιαστές (φίλοι Σόμπολου άραγε;) που έβγαλαν πρόσφατα μια αισχρή αφίσα τσουβαλιάζοντας δίκαιους και άδικους. Μια αφίσα που βάζει στην ίδια μοίρα με άλλους "έγκριτους" μεγαλοδημοσιογράφους, την Μαρία Ψαρά. Μια από τις λίγες δημοσιογράφους με τσαγανό και πίστη σε ιδανικά, τη δημοσιογράφο που μπάρκαρε μαζί με άλλους πολίτες στο "Στόλο της Ελευθερίας" με κατεύθυνση τη Γάζα. Τελικά ισχύει πλήρως η θεωρία περί συγκοινωνούντων δοχείων (στη κοινωνική διάχυση της ανοησίας).

ΥΓ2. Είναι κρίμα για μερικές ντουζίνες χρυσοκάνθαρων των μίντια να λοιδωρείται όλος ο κλάδος. Οι πολλοί έχουν την υποχρέωση να καθαρίσουν τον χώρο ή να διαχωρίσουν τη θέση τους.

ΥΓ3. Για να μην γίνομαι άδικος, κάθε κλάδος της ελληνικής κοινωνίας περνάει κρίση και εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει η δημοσιογραφία. Το κακό στην περίπτωση των μέσων ενημέρωσης είναι η τόσο ασφυκτική σχέση τους με την εξουσία, πράγμα που δυστυχώς έχει καταστεί μια πολυπλόκαμη λερναία ύδρα. Αλλά που θα πάει, θα φανεί το φως στο τούνελ! 

* το σκίτσο είναι του Στάθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: