31 Δεκ 2010

Πολιτικός Καζαμίας 2011

Μίζερο το 2010, αλλά ένα είναι σίγουρο: του χρόνου δεν θα πλήξουμε. Ειδικά αν επαληθευθεί ο πολιτικός καζαμίας που ακολουθεί. Χο, χο, χο!

Ιανουάριος:
- Nο news, good news. Η Αλέκα Παπαρήγα καταγγέλει την ησυχία, όπως και σύσσωμη η ΡΙΖΑ του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥ του ΣΥΡΙΖΑ δεν απαντά στην "πρόκληση της σιωπής" και καλεί σε επαγρύπνηση. Η Δημ. Αριστερά βλέπει φως στο τούνελ, ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι αντιλαμβάνονται τη σιωπή ως την έναρξη της "πράσινης επανάστασης". Ο τομεάρχης δικαιοσύνης της ΝΔ, κ. Δένδιας, επιτίθεται με σφοδρότητα στην κυβέρνηση καταλογίζοντας εσκεμμένες ευθύνες στην ηρεμία που επικρατεί και ζητά να εφαρμοστεί επιτέλους ο κουκουλονόμος.

Φεβρουάριος: 
- Ψηφίζεται στη Βουλή το μνημόνιο 4, από 154 βουλευτές. Δυο ακόμα βουλευτές διαγράφονται. Νέες αντιδράσεις και απεργίες. Οι αποκριάτικες στολές έχουν όλες ενοικιαστεί από πολιτικούς, καθώς μόνο έτσι μπορούν να περπατήσουν στον δρόμο.
- Νέος ανασχηματισμός στην κυβέρνηση. Στο υπάρχον σχήμα προστίθενται οι υπόλοιποι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ως υπουργοί χωρικής ανάπτυξης άνευ χαρτοφυλακίου. Άρθρο της εφημερίδας Βραδυνή αναφέρει πως η υπουργοποίηση ήταν η μόνη λύση για να μην υπάρξουν άλλες διαρροές.

Μάρτιος:
- Η Ελλάδα αποκτά το πρώτο τζαμί για τους μουσουλμάνους. Πρόκειται για την Ακρόπολη, που μετατρέπεται σε τέμενος, βάσει των προνοιών του νόμου fast-track. Η ανάδοχος εταιρία από το Κατάρ δηλώνει ευτυχής και καλεί τους πιστούς να μετατρέψουν την Αθήνα σε νέα Μέκκα. Ευτυχής δηλώνει και ο κ. Παμπούκης, που με άρθρο του στην εφημερίδα Το Ποντίκι φανέρωνει τα νέα του σχέδια για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας, όπως η μετατροπή των Δελφών σε βουδιστικό ναό και της Μυκόνου σε κέντρο Σαϊεντολογίας.
- Στο έκτακτο συνέδριο της ΝΔ, οι "ντιντήδες" επιτίθενται στον Φαυλο Κρανιδιώτη. Από την επίθεση τραυματίζεται ο κ. Χατζηδάκης (πάλι), πράγμα που αναγκάζει την ηγεσία του κόμματος να καταγγείλει τη νέα προβοκάτσια κατά της παράταξης που "μιλά και τολμά αντιμνημονιακά".

Απρίλιος:
- Μαζικό κύμα ελλήνων προσφύγων. Εκτιμάται ότι μέσα σε τρεις μήνες έχουν αναχωρήσει για το εξωτερικό τουλάχιστον 3 εκ. έλληνες.  Από αυτούς περίπου 2 εκ. πηγαίνουν στα Σκόπια με τα πόδια, πρωτοστατούντος του Άνθιμου. Και έτσι η Μακεδονία γίνεται ελληνική, με πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Παναγιώτη Ψωμιαδόφσκι.
- Ψηφίζεται το μνημόνιο 5, χωρίς απώλειες. Επανέρχονται τα δώρα Πάσχα-Χριστουγέννων και τα επιδόματα, καταργούνται οι πρώτοι δώδεκα μισθοί. Ευχαριστημένος για τα αποτελέσματα των αγώνων του δηλώνει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, κ. Παναγόπουλος.

Μάιος:
- Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη αναχωρεί εσπευσμένα στο εξωτερικό για να καταλάβει τη θέση της Άνγκελα Μέρκελ, που παραιτείται υπό το βάρος της κατάρρευσης της Ζίμενς. "Η εταιρία θα γίνει ξανά μεγάλη και δυνατή" δηλώνει η νέα καγκελάριος προς τα μέλη της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.
- Η Ελλάδα δεν κατεβαίνει στην Eurovision λόγω οικονομικών προβλημάτων, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να καταλάβει την πρώτη θέση.

Ιούνιος:
- Ο υπουργός υγείας φέρνει νέο νόμο για την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους. Ο νόμος, που αφορά όλους τους κλειστούς χώρους, έχει πιλοτικό χαρακτήρα και θα ισχύσει για τέσσερις μήνες, έως το Νοέμβριο, οπότε και πιάνουν τα κρύα.
- Μετά το νόμο, ο υπουργος υγείας δηλώνει και αυτός (μετά τους κ.κ. Αβραμόπουλο, Νικήτα Κακλαμάνη) πως έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του στο υπουργείο, καθώς προχώρησε σε όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Ο κ. Λοβέρδος μετατίθεται στο υπουργείο ολοκλήρωσης και τη θέση του καταλαμβάνει ο Νικήτας Κακλαμάνης, που τελευταία στιγμή θυμήθηκε ότι είχε αφήσει μερικές ελάχιστες εκκρεμότητες στον τομέα της υγείας.

Ιούλιος:
- Ψηφίζεται το μνημόνιο 6, από μόλις 151 βουλευτές. Τρεις υπουργοί χωρικής ανάπτυξης άνευ χαρτοφυλακίου δηλώνουν την παραίτησή τους για λόγους καθυστερημένης αλά Ραντανπλάν ευθιξίας.
- Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Παραιτείται άλλος ένας υπουργός χωρικής ανάπτυξης άνευ χαρτοφυλακίου και πλέον η κυβέρνηση παύει να κατέχει την πλειοψηφία.
- Ως από μηχανής θεός, στηρίζει την κυβέρνηση και παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Βαΐτσης Αποστολάτος. "Δεν θα μπορούσα να ρίξω μια κυβέρνηση που έβγαλε παλιότερα δυο από τα μεγαλύτερα ποιητικά μυαλά της ανθρωπότητας. Αναφέρομαι στους κυρίους Χυτήρη και Λιάνη" δηλώνει ο κ. Αποστολάτος. Αμέσως ο κ. Αποστολάτος αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού παρά τω πρωθυπουργώ με αρμοδιότητες πρεσβευτή καλής θέλησης στον Αγ. Παντελεήμονα.

Αύγουστος:
- Στο κύριο άρθρο της η Καθημερινή σημειώνει: "κυβέρνηση τεχνοκρατών υπό τον Βγενόπουλο ή χάος". Την επόμενη μέρα, έρευνα της MRB δείχνει ότι υπέρ του χάους τάσσεται το 95% της κοινής γνώμης, ενώ εικάζεται ότι το υπόλοιπο 5% απαρτίζεται από εγκάθετους γάβρους (4,8%) και τους υποστηρικτές της Δράσης (0,2%).

Σεπτέμβριος:
- Καταψηφίζεται το μνημόνιο 7.  Αυτή τη φορά το μνημόνιο λαμβάνει τη στήριξη των κυρίων Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Λοβέρδου, Παπουτσή, Βενιζέλου, Ραγκούση, Πάγκαλου, Χρυσοχοΐδη, Ρέππα, Καστανίδη, Παμπούκη, Βαΐτση Αποστολάτου και της κυρίας Τζάκρη. "Κανείς από εσάς δεν με πρόδωσε" αναφωνεί ο πρόεδρος του κινήματος στο μυστικό δείπνο που παραθέτει αμέσως μετά προς τιμήν των 12 αποστόλων του. Την ίδια στιγμή, όλοι πέφτουν νεκροί από δηλητήριο που είχε βάλει στο κρασί τους η κ. Διαμαντοπούλου, που όμως δεν προλαβαίνει να χαρεί τη διαδοχή στο κόμμα, καθώς ο Νίκος Μπίστης που παρακολουθούσε τη σκηνή κόβει το νήμα της δικής της ζωής και παίρνει αυτός το "δαχτυλίδι".

Οκτώβριος:
- Προκηρύσσονται εκλογές, στις οποίες κατεβαίνει το κόμμα λαθρομεταναστών. Το νεοσύστατο κόμμα κερδίζει τις εκλογές με 58%.  Ακολουθούν ΚΚΕ 9%, ΝΔ 8%, ΠΑΣΟΚ 8%, ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΛΑΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-ΠΑΓΚΑΛΟΣ 6%, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 3%,  ΣΥΝ 3%, ΣΥΝ-ΠΛΗΝ 2%, ΣΥΝxΠΛΗΝ=ΠΛΗΝ 1%, ΔΗΜ.ΑΡΙΣΤΕΡΑ 1%, ΔΡΑΣΗ 0,01%, ΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ 0,9%. Η αποχή στο 60%, ωφέλησε το νέο κόμμα, που αναλαμβάνει την εξουσία. Ο πρόεδρος του κόμματος, Αμπντέλ Σαρκομανί δηλώνει πως η Ελλάδα διέρχεται κρίση και η τήρηση του μνημονίου 8 (που μόλις υπογράφεται) είναι μονόδρομος. Πρώτο μέτρο του κ. Σαρκομανί είναι το κλείσιμο των συνόρων για την αποφυγή νέων κυμάτων λαθρομετανάστευσης. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δηλώνουν ικανοποιημένα από το αποτέλεσμα.
- Κλείνουν 5 μήνες από την έναρξη της απεργίας των δημοσιογράφων. Όλοι στρέφονται για την ενημέρωσή τους στο twitter. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ καταγγέλει τα τιτιβίσματα του διαβόλου που δεν επιτρέπουν στον ίδιο και το επιτελείο του να πετάξουν τις γνωστές καφενειακές ατάκες τους. Ο Πάνος Σόμπολος δεν απεργεί και αναλαμβάνει καθήκοντα εκπροσώπου τύπου της Συνομωσίας Μεγαλοδημοσιογράφων της συμφοράς. Η συνομωσία πιθανολογείται πως έχει καθοδηγητές τον Παναγόπουλο του ΣΚΑΪ, την Έλλη Στάη της ΕΡΤ και την Ρούλα Κορομηλά του Ωμέγα.

Νοέμβριος:
- Ο μήνας των αποκαλύψεων. Μετά από έρευνα της δημοσιογράφου Μάρας Ζαραχέα αποκαλύπτεται πως το πτυχίο ιατρικής σχολής του κ. Στρος-Καν είναι πλαστό. "Βαθύ λαρύγγι" της υπόθεσης θεωρείται πως είναι ο Μπαμπούλας της Θεσσαλονίκης, ο οποίος φέρεται να κατέχει αναμνηστική φωτογραφία από την παγκόσμια διάσκεψη νεκροθαφτών στην πόλη Λας Βέγκας, στην οποία εικονίζεται ο πρόεδρος του ΔΝΤ
- Αποκαλύπτεται επίσης πως μέχρι τον Σεπτέμβριο ο πρώην υπουργός Οικονομικών έπασχε από διπολική συμπεριφορά και πίστευε ότι αποτελούσε την μετενσάρκωση του Μίλτον Φρίντμαν. Η ομολογία έρχεταια από τα χείλη του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου, κ. Πεταλωτή, ο οποίος εγκατέλειψε την πολιτική για χάρη της υποκριτικής τέχνης. "Η ομοιότητα μου με τον Γιάννη Γκιωνάκη δεν παίζει ρόλο στην εξέλιξη μου ως ηθοποιός" δηλώνει.
- Αποκαλύπτεται τέλος από τα Wikileaks πως η ελληνική κυβέρνηση ήξερε από το 1821 πως θα χρεωκοπήσουμε, αλλά δεν έλαβε κανένα διαρθρωτικό μέτρο. Η διαρροή ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από αγανακτισμένους πολίτες που έκαψαν ομοιώματα των Κολοκοτρώνη, Κίτσου Τζαβέλλα, Καποδίστρια και ζήτησαν την αποκατάσταση από τον Άρειο Πάγο του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και του Πήλιου Γούση.

Δεκέμβριος: 
- Σοκ στην ελληνική κοινωνία μετά από ατύχημα ημεδαπού εργάτη, που έχασε τη ζωή του όταν έφυγε από σκαλωσιά του 5ου ορόφου του Υπ. Οικονομικών. Όπως απεδείχθη επρόκειτο για ασφαλισμένο πολίτη, πράγμα σκανδαλώδες και ανεπίτρεπτο βάσει των όσων προβλέπονται στο μνημόνιο 8. 

Καλή χρονιά να έχουμε, με υγεία και διάθεση να αλλάξουμε όσα και όσους μας έχουν οδηγήσει σε αυτό το διαχρονικό χάλι. Και κυρίως ας μην χάσουμε το χαμόγελο, την ελπίδα, το χιούμορ και την όση αλληλεγγύη μας έχει απομείνει. Χρόνια πολλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: