6 Σεπ 2010

Περιφερειακές και δημοτικές εκλογές 2010

Την Κυριακή 5 Σεπτέμβρη, σχεδόν 2 μήνες πριν τις εκλογές σε καλλικρατικούς ΟΤΑ και περιφέρειες, διάλεξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να ανακοινώσει τα πρόσωπα που στηρίζει σε κρίσιμες περιφέρειες και δήμους.
Δυο είναι τα ονόματα που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον: Ο Γιώργος Καμίνης, πρώην Συνήγορος του Πολίτη και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας και ο Γιάννης Μπουτάρης, γνωστός επιχειρηματίας και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Απέναντί τους θα βρουν τον Νικήτα Κακλαμάνη και τον Κώστα Γκιουλέκα, αμφότεροι υποψήφιοι της ΝΔ. Προβλέπω αμφίρροπες μάχες και στους δυο δήμους και αναμένω με αγωνία τα αποτελέσματα. Αναμένω, όμως, με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον να μάθω ποιους θα επιλέξουν να "προβάλλουν" τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα.
Ελπίζω πάνω από όλα τη νύχτα της 7ης Νοεμβρίου να αποτύχουν παταγωδώς τα πουλέν των εθνικών εργολάβων. Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα πρόκειται για το πρώτο πραγματικά αισιόδοξο μήνυμα στην Ελλάδα της διαφθοράς, της ρεμούλας και των κομματικών στρατιών. Στην Ελλάδα που έχει χάσει το μπούσουλα και τρώει απανωτά "μνημονιακά" χαστούκια.

Τέλος, αναφορικά με το ζήτημα αποδοκιμασίας ή μη του μνημονίου μέσω των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, θεωρώ πως τίθεται σε λάθος βάση και μάλλον θα συντελέσει στην περαιτέρω σύγχυση του εκλογικού σώματος. Πάντως το θέμα χωράει συζήτηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: