8 Οκτ 2010

ΔΕΗ, Κατάρ, Αβραμόπουλος, Ουγγαρία, Ψωροκώσταινα... οι τελευταίες ειδήσεις

Σήμερα στέρεψα από αναλύσεις. Κάθισα λοιπόν και σταχυολόγησα ειδήσεις: 

Ήρεμη η κοινωνία προχωρά συντεταγμένα στα ταμεία της ΔΕΗ για να πληρώσει τους νέους λογαριασμούς, που -οποία σύμπτωσις- επιβαρύνουν κυρίως τους ασθενέστερους και τους μοναχικούς!
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών εμφανίζεται βασιλικότερος του καταριανού βασιλέως και σπεύδει να προεξοφλήσει την κατασκευή και λειτουργία της άκρως προβληματικής επένδυσης στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Λέτε να δικαιώσει η ιστορία τον Γ. Παπανδρέου που δεν του έδωσε το χρίσμα του Υπουργού Περιβάλλοντος;
Ανακαλύφθηκε ο πρώτος μετά Χριστόν προφήτης, ονομάζεται Δημήτρης Αβραμόπουλος και σύμφωνα με τα λεγόμενά του είχε αντιληφθεί πολύ νωρίς, από το 2008, να έρχεται η μεγάλη οικονομική κρίση. Μην με ρωτάτε γιατί δεν έκανε κάτι και περιορίστηκε στην σύνταξη μιας επιστολής προς τον τότε Πρωθυπουργό. Φαντάζεστε τον κ. Αβραμόπουλο στα σκαλάκια του μετρό να προειδοποιεί τον κόσμο με ντουντούκα για τα δεινά που έρχονται;
Στην Ουγγαρία το έγκλημα συνεχίζεται, η τοξική λάσπη διαπλέει νωχελικά τους παραποτάμους του Δούναβη για να μας θυμίζει ότι τα μεγάλα περιβαλλοντικά εγκλήματα δεν έχουν σταματήσει σε μια ήπειρο που κατά τα άλλα έχει ανάγει την "περιβαλλοντική προστασία" σε ύψιστη προτεραιότητα.  
Τέλος, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η Ελλάδα συναντά την Γαλλία σε ένα ιδιότυπο ταξίδι στο παρελθόν, τα ελληνικά νοικοκυριά συναντούν την βασιλική οικογένεια του Λουδοβίκου 16ου, η ελληνική βαρβατίλα αντικαθίσταται από την γαλλική φινέτσα και το φτωχό -σε σύνθεση και περιεχόμενο τραπέζι- βρίσκει νέο νόημα στα χέρια των Μαστερ Σεφ, Τοπ Σεφ κοκ, ίνα επαναληφθεί (υπό συνθήκες κρίσης) το ρήτο της Μαρίας Αντουανέτας "αν δεν έχουν ψωμί, ας φάνε παντεσπάνι".

ΥΓ. Νεότερες πληροφορίες από την Βικιπαίδεια αναφέρουν πως δεν ήταν η Μαρία αυτή που εκστόμισε την παραπάνω φράση. Λέτε να το είπε η Μανωλίδου στο άντρα της, τη στιγμή που περνούσαν από τον Αγ. Παντελεήμονα; Σαν ριάλιτι η Ελλάδα αναστενάζει!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Με τις …ευλογίες Εφραίμ, η επένδυση στον Αστακό!

Πανταχού παρών το …ιερό επιχειρηματικό δαιμόνιο του Εφραίμ. Μέχρι στον Αστακό της Αιτωλοακαρνανίας έφθασε η …χάρη του. Η εταιρεία της Μονής Βατοπεδίου RASSADEL (με έδρα την Κύπρο), σύμφωνα με το γερμανικό εμπορικό μητρώο, είναι εταίρος της Rosebud Energie Deutschland GmbH, η οποία είναι μέλος της Κοινοπραξίας APPC - Astakos Power Plan Consortium, που έχει αδειοδοτηθεί, ήδη, από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για την κατασκευή του Θερμο-Hλεκτρικού Σταθμού Υγραερίου Αστακού (Θ.Η.Σ.Υ.Α. 1010 Μεγαβάτ), στο πλαίσιο της γνωστής επένδυσης του Κατάρ στον Αστακό.

Την αποκάλυψη-βόμβα κάνει ο διακεκριμένος καθηγητής Δ. Παπανίκας, ο οποίος έχει ασχοληθεί διεξοδικά με την περιβαλλοντική διάσταση της επένδυσης, μέσω επιστολής, που απέστειλε προς τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.