10 Νοε 2010

Και αν τελικά καταφέρει να χάσει ο Κακλαμάνης?

Χθες έβαλα ένα στοίχημα. Στοιχημάτισα 50€ ότι θα χάσει ο κ. Καμίνης στον επαναληπτικό γύρο. Θεωρώ ότι η διαφορά είναι τέτοια που δύσκολα ανατρέπεται. Πιστεύω επίσης, ότι η αποχή μάλλον θα συγκινήσει περισσότερο τους αριστερούς ή/και τους κομμουνιστές ψηφοφόρους, απ' ότι τους δεξιούς και γενικότερα τους συντηρητικούς. Κι επειδή στην λειψή μας δημοκρατία η πλειοψηφία προκύπτει βάσει των καταμετρημένων ψήφων, νομίζω ότι εύκολα ή δύσκολα η Αθήνα δεν θα αλλάξει χέρια.
Από την άλλη υπάρχει κάτι στον αέρα που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο όχι να κερδίσει ο Καμίνης, αλλά να χάσει τη νίκη μέσα από τα χέρια του ο Κακλαμάνης.
Υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια κατά του νυν δημάρχου Αθηναίων, δυσαρέσκεια που ενδέχεται να προκαλέσει μια εκ των ουκ άνευ κινητικότητα στους ψηφοφόρους 18-44 ετών, οι οποίοι σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι πρόθυμοι να ψηφίσουν οποιονδήποτε εκτός του Νικήτα Κακλαμάνη.
Αυτοί οι πολίτες έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ψησίματος γνωστών και φίλων, καθώς και μελών των οικογενειών τους. Τους λένε ότι τώρα που "δόθηκε" το πολιτικό μήνυμα, ήρθε ο καιρός να περάσει το ζήτημα στην διαχείριση της πρωτεύουσας και των μεγάλων προβλημάτων της. Μιλούν με ψηφοφόρους της ΝΔ λέγοντας τους ότι τώρα που έστειλαν το "μήνυμα" προς την κυβέρνηση είναι καιρός να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε κάτι διαφορετικό και καλύτερο για την πόλη.
Και πραγματικά σε αυτή την προσπάθειά τους έχουν σύμμαχο τον κ. Σαμαρά, που αρνείται να στείλει μήνυμα συστράτευσης για τον δήμο, συστράτευση σαν αυτή που ζήτησε για τον Κικίλια.
Γνωρίζω άτομα από το επιτελείο της Ρηγίλης που δεν κρύβουν την χαρά τους για μια πιθανή ήττα Κακλαμάνη, καθώς θεωρούν ότι σε περίπτωση επανεκλογής ο κ. Κακλαμάνης όχι μόνο θα αποκτήσει σημαντικό ρόλο στα εσωκομματικά της ΝΔ, αλλά μπορεί να ανοίξει κερκόπορτα για την Ντόρα Μπακογιάννη.
Εν πάση περιπτώσει, κοντός ψαλμός αλληλούια. Σε λίγες μέρες θα ξέρω αν έχασα ή κέρδισα το στοίχημα. Μακάρι να το χάσω!

ΥΓ. Μερικά μικρά από τις εκλογές:
1. Αντιλαμβάνομαι την πικρία του πρώην δημάρχου Τυρνάβου, που έχασε για μόλις 26 ψήφους το δικαίωμα να περάσει στον δεύτερο γύρο... Εκεί οι 3 μοναδικοί υποψήφιοι έπεσαν μαζί στο νήμα παίρνοντας και οι τρεις από 33 και κάτι τοις εκατό! Πραγματικό ντέρμπι!
2. Ο τέως δήμαρχος Ζαχάρως, ο άνθρωπος που τελεί σε αργία λόγω προβλημάτων με την δικαιοσύνη, ο άνθρωπος που αρκετοί θεωρούν ως κακέκτυπο γκάνκστερ, ο Πανταζής Χρονόπουλος πέρασε στον δεύτερο γύρο των εκλογών για τον δημαρχιακό θώκο με το εξαιρετικό 45%. Αν επανεκλεγεί, που θα επανεκλεγεί, θα γίνει ένας από τους ελάχιστους αν όχι ο πρώτος δήμαρχος που δεν θα μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα του καθώς θα συνεχίσει να τελεί σε αργία!!! Ελλάς το μεγαλείο των πολιτών σου που εκλέγουν φελλούς! Άραγε αυτό το αποτέλεσμα εμπίπτει στα περί πολιτικού μηνύματος που δήθεν έστειλαν οι πολίτες?
3. Δείτε τα αποτελέσματα των εκλογών στο http://ekloges.ypes.gr και γελάστε με την καρδιά σας... Έχω την εντύπωση πως με ελάχιστες εξαιρέσεις οι δημοτικές εκλογές κερδίζονται από ανθρώπους στην καλύτερη μέτριους, στην χειρότερη οπισθοδρομικούς. Λαμβάνοντας υπόψη το μοτό ότι "στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα" το μόνο που μπορώ να πω είναι "ας προσέχαμε" ή αλλιώς "τα θέλει ο κώλος μας" ή αλλιώς "οι πολίτες παίρνουν αυτό που τους αξίζει".

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια ενδεχόμενη νίκη Καμίνη δίνει λευκή επιταγή στο ΠΑΣΟΚ και τα αντιλαικά μέτρα.
Αυτό θέλουμε;
Eγώ το βλέπω σαν εφιάλτη.

Υποκειμενικά είπε...

Όπως έχω γράψει στο παρελθόν δεν ψηφίζω στην Αθήνα και επομένως μπορώ να μιλάω εκ του ασφαλούς και να κρίνω τους υποψηφίους βάσει των ικανοτήτων τους και όχι βάσει των πολιτικών παρελκόμενων...
Εξάλλου η πρώτη Κυριακή έβγαλε ότι ήταν να βγάλει, τώρα ίσως είναι καιρός να στραφούμε στον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα!Εν κατακλείδι, νομίζω ότι η δημαρχία της Αθήνας δεν θα δώσει καμιά λευκή επιταγή στο ΠΑΣΟΚ.

Υποκειμενικά είπε...

Πριν από λίγη ώρα αναγκάστηκα να σβήσω σχόλιο ανώνυμου αναγνώστη, ο οποίος θεώρησε σκόπιμο να αναπαράγει αβάσιμες θεωρίες περί στήριξης των μεταναστών στον ένα ή τον άλλο υποψήφιο... όλα δημόσια και επώνυμα, παρακαλώ! αφορισμοί, γενικεύσεις και κουτσομπολιά, όχι εδώ!